Πρόσφατα

Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

  «Καμιά μοναξιά δεν είναι μικρή» | Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο τέταρτος Ελεύθερος Διαγωνισμός Φωτογραφίας #04 του περιοδικού Palinodiae με θέμα «Η Μοναξιά». Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και με τον τρόπο τους στήριξαν...
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Show author Palinodiae

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου | Ανασκόπηση

_DSC6031
Το περασμένο Σάββατο, 21 Μάρτη (του 2015), το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου με μια παρέλαση, η οποία με αφετηρία το Σύνταγμα και ακολουθώντας διάφορες διαδρομές μέσα στην πόλη κορυφώθηκε με δρώμενα και μουσική στο Θησείο (στον πεζόδρομο της Ερμού).

Μία γιορτή διαποτισμένη με το λαϊκό καρναβαλικό πνεύμα της εξιστόρησης του Ραμπελαί, με ένα αμφίσημο γέλιο, θριαμβευτικό και σατυρικό, που περιπαίζει, αναζωογονεί και διαμορφώνει το αστικό τοπίο σε ένα διαδραστικό κέντρο τέχνης.

Στο φολκλόρ των πρωτόγονων λαών όπου μαζί με τους ήρωες γεννιόντουσαν τα ομοιώματα τους αλλά και οι παρωδίες τους, μία καλλιτεχνική σύμπραξη που κύλησε στο κέντρο της Αθήνας σε έναν ποταμό που διασπάστηκε στα στενά της Ερμού.

_DSC6028 _DSC6038 _DSC6173

Η γιορτή είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης των κουκλοπαικτών και της συνεργασίας με άτομα και ομάδες από άλλους, καλλιτεχνικούς ή μη, χώρους.

Απ’ την εθιμοτυπία της θριαμβικής πομπής στην τελετουργία της τέχνης δρόμου με κατασκευές κούκλας που παίρνουν σάρκα και οστά και ζωντανεύουν τις ιστορίες τους.

Facebook Comments

Αναζήτηση

Σχετικά Άρθρα

No related posts
Italo Zetti

Italo Zetti

(1913-1978)   ΤΗΣ BEATRICE MASTRODONATO   Ανακαλύπτοντας τον Italo Zetti είναι μια ευχαρίστηση από κάθε άποψη. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς χαράκτες στον προχωρημένο 20º αιώνα. Ο Ίταλο Ζέττι...

Γλώσσα Σελίδας:

  • Greek
  • English

Κοινωνική Ιστορία

Κοινωνική Ιστορία