Για την σελίδα


flyer-palinodiae

Το περιοδικό Παλινωδίαι λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια ως ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα Τέχνης & Γραμμάτων. Ιδρύθηκε το 2012 από μία καλλιτεχνική συλλογικότητα της πόλης Ρεν βορείου Γαλλίας και το 2013 σχηματίζεται με νέες δομές στην Ελλάδα, την επιμέλεια του οποίου αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου πλέον η νέα συνέλευση που συντηρείται σχηματικά έως και τώρα. Πυρήνας του η Αθήνα.

Το περιοδικό είναι άτακτο ως προς τη έκδοσή του και μη κερδοσκοπικό στον χαρακτήρα. Αποτελείται από τις επιμέρους ομάδες των: Συντακτών & Εικαστικών, Γενικής Διαχείρισης (Staff Palinodiae), και των Συνεργατών. Το υλικό που πραγματεύεται έχει να κάνει με Λογοτεχνία, Καλές Τέχνες, Αφιερώματα, Δοκίμια, Παρουσιάσεις και Συνεντεύξεις. Οι ομάδες του περιοδικού Palinodiae διοργανώνουν Μουσικές Συναυλίες, Καλλιτεχνικά Δρώμενα, Παρεμβάσεις Τέχνης Δρόμου, όπως επίσης έχει σκοπό να καθιερώσει το «Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Palinodiae» με ετήσια παρουσία.

Η ηλεκτρονική φόρμα του περιοδικού παρουσιάζεται στην διεύθυνση palinodiae.com στην οποία εκθειάζει όχι σε σύνολο το καλλιτεχνικό του έργο. Τη σελίδα στο Facebook και συνδέσμους άλλων Social Media θα βρείτε εδώ. Σε χαρτώα μορφή μπορείτε να βρείτε τα Τεύχη, Ποιητικές Συλλογές και Flyers του περιοδικού σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους κι επιλεγμένα σημεία/βιβλιοπωλεία για τα οποία θα ενημερώνεστε κάθε φορά απ’ τις επίσημες σελίδες του.

Στο παρόν ετερόδυνο κατά το ήμισυ περιοδικό, συντελούν όχι μόνο οι συνεργάτες στο σύνολό τους – που δε συσσωματώθηκαν κατά τύχη σ’ αυτό, αλλά και όσοι άλλοι έρχονται σε επαφή με αυτό.

Η ίδρυσή του προέρχεται από μια μικρή συλλογικότητα από την πόλη Ρεν της βόρειας Γαλλίας η οποία ανέτρεξε σε προσφιλή συλλογικότητα από τα νότια προάστια της Αθήνας και σύσσωμες δημιούργησαν από κοινού το εν λόγω περιοδικό, το οποίο δεν έχει καμία προδιαγραφή για την πορεία του – κατ’ επέκταση καθόλου μείζον θέμα δεν είναι για αυτό η μορφή του, το ύφος του, ο τρόπος λειτουργίας του, όσο και η δομή του. Ωστόσο για οποιονδήποτε αποτελεί σύγχυση κάτι από τα παραπάνω μπορεί να ανατρέξει στον κατάλληλο δεσμό (Link) επικοινωνίας προκειμένου να προβεί σε παράπονα.

Ονοματίσαμε το περιοδικό με την αρχαία Ελληνική λέξη «παλινωδίαι», πληθ. ουσ. «παλινωδία» που σημαίνει «νέα ωδή», προσεγγίζοντας μια είδους αψιθυμία να κατατροπώσει ο άνθρωπος τον όφη που ανάμεσα στις αρετές που φυτρώνουν στα χώματα του πνεύματος, θα βρεθεί να τον παραπλανήσει και να τον εξαπατήσει. Μία παλινωδία, όχι με τον ρόλο που έπαιζε η επικάλυψη των αρχαίων παλίμψηστων αλλά με την επέμβαση της για μια πνευματική επιφώτιση. Επί παραδείγματι, στην παλινωδία του Στησίχορου, η μαρτυρία μιας δεύτερης ωδής θα σώσει τον ποιητή από την πρόδηλη τιμωρία που του επέβαλε η ίδια η Ελένη, την οποία καταδικάζει με ύβρεις στην πρώτη του ωδή, σύμφωνα με την οποία θα χάσει το φως του και εκτίοντας την τιμωρία της εσωτερικής αναζήτησης θα επικαλεστεί εν τέλει σωρία αρετών που αρμόζουν στην αυθεντία της Ελένης.

Το μυστικό σύμπλεγμα της Τρωικής παραφροσύνης είναι ένα πάτημα για τα φταιξίματά μας.

Υψώνουμε τον νου και το ύψος ανδρώνει τη φύση μας, ελεύθερη ###

Αναζήτηση

Γλώσσα Σελίδας:

  • Greek
  • English
Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

  «Καμιά μοναξιά δεν είναι μικρή» | Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο τέταρτος Ελεύθερος Διαγωνισμός Φωτογραφίας #04 του περιοδικού Palinodiae με θέμα «Η Μοναξιά». Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και με τον τρόπο τους στήριξαν...
Italo Zetti

Italo Zetti

(1913-1978)   ΤΗΣ BEATRICE MASTRODONATO   Ανακαλύπτοντας τον Italo Zetti είναι μια ευχαρίστηση από κάθε άποψη. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς χαράκτες στον προχωρημένο 20º αιώνα. Ο Ίταλο Ζέττι...