Πρόσφατα

Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

Νικήτριες Φωτογραφίες του Διαγωνισμού #04 με θέμα «Η μοναξιά»

  «Καμιά μοναξιά δεν είναι μικρή» | Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο τέταρτος Ελεύθερος Διαγωνισμός Φωτογραφίας #04 του περιοδικού Palinodiae με θέμα «Η Μοναξιά». Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και με τον τρόπο τους στήριξαν...
STAFF Show author Palinodiae

Ρεμπέτικο Γλέντι Palinodiae | Ανασκόπηση

h
Ολοκληρώθηκε το Ρεμπέτικο Γλέντι γνωριμίας που διοργάνωσε το ανεξάρτητο περιοδικό Τέχνης & Γραμμάτων Παλινωδίαι, το Σάββατο 7 Φλεβάρη, στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Μπερντές».

Μέσα σε μία ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ο χώρος του Μπερντέ μετατράπηκε σε ένα διαδραστικό γλέντι ανάμεσα σε συζητήσεις που γκέλαραν από τραπεζάκι σε τραπεζάκι, σε ένα κοντό ακουστικό σανίδι που οι λαμπροί οργανοπαίχτες έπαιζαν για ώρες ένα μεγάλο εύρος του λαϊκού τραγουδιού, σε τραγουδίσματα που σαπόρταραν τη κομπανία από όλες τις κατευθύνσεις του χώρου, σε φαγοπότι συνοποσίες και προπόσεις που γιόρταζαν αυτόν τον ζωντανό κοινωνικό ιστό που λειτούργησε με όλες του τις αισθήσεις.

Μία ζύμωση που έχει ανάγκη το σύνολο του ανεξάρτητου καλλιτεχνικού χώρου και που συντηρείται κι αναπτύσσεται με την κοινωνικοποίηση των συλλογικοτήτων και το δίκτυο που δημιουργείται από τις αλληλέγγυες αυτές συνεργατικές σχέσεις.

Ευχαριστούμε όλον το κόσμο που ήρθε και γλέντησε μαζί μας, τους φίλους που βοήθησαν να στηθεί κάτι τέτοιο, και φυσικά το Staff Palinodiae για την συνολική διοργάνωση του δρώμενου.

Ανεξάρτητο περιοδικό Τέχνης & Γραμμάτων Palinodiae

gΕυχαριστούμε τον Θάνο Μουτή και το Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνης
για την παραχώρηση του απαραίτητου ηχητικού εξοπλισμού για το γλέντι.

Contact: [email protected]

Facebook Comments

Αναζήτηση

Σχετικά Άρθρα

Italo Zetti

Italo Zetti

(1913-1978)   ΤΗΣ BEATRICE MASTRODONATO   Ανακαλύπτοντας τον Italo Zetti είναι μια ευχαρίστηση από κάθε άποψη. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς χαράκτες στον προχωρημένο 20º αιώνα. Ο Ίταλο Ζέττι...

Γλώσσα Σελίδας:

  • Greek
  • English

Κοινωνική Ιστορία

Κοινωνική Ιστορία